De Avondvierdaagse Sittard vindt dit jaar plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 september 2021. Startterrein zijn de voetbalvelden van VVS.

Kentallen:

 • Aantal verwachtte deelnemers: 300-500 deelnemers.
 • Grootte startterrein: 672 m2 à capaciteit: 134 gelijktijdige bezoekers.
 • Het terrein van VVS is afgesloten met een hek; er is maar één toegangspoort.
 • Verantwoordelijke uitvoering coronamaatregelen: Erik de Lepper; hij is marsleider en permanent aanwezig op de startlocatie.
 •  

Voor de Avondvierdaagse worden de volgende corona-maatregelen genomen:

 1. Verruiming van de starttijd van 18:00-18:30 naar 17:00-18:30, waardoor er minder mensen tegelijkertijd op het startterrein zullen zijn.
 2. Naast routes van 6 en 10 km hebben we ook routes van 3 en 15 km, waardoor het aantal wandelaars per route minder is.
 3. Deelnemers moeten zich voorinschrijven en on-line betalen. De startkaarten worden vooraf thuis bezorgd. Hierdoor hoeven er geen handelingen meer te worden verricht op het startterrein en kunnen deelnemers bij aankomst meteen vertrekken. Het aantal personen dat tegelijkertijd op het startterrein is wordt daardoor verminderd en geschat op maximaal 50 op een willekeurig moment.
 4. De routes van de dag worden ’s ochtends gepubliceerd, zodat deelnemers deze zelf kunnen printen en meenemen.
 5. Op het startterrein wordt een eenrichtingsroute ingesteld, waardoor de deelnemers het terrein opkomen van de parkeerplaats en het terrein verlaten via het pad langs de voetbalvelden en over het terrein van het Trevianum.
 6. De toiletten zijn binnen, in de kantine. Daar wordt een eenrichtingsroute ingesteld, waarbij de toiletbezoekers het gebouw binnenkomen via de kantine en verlaten via de gang van de kleedkamers. Binnen geldt een mondkapjesplicht.
 7. Indien er onderweg versnaperingen worden uitgedeeld, zullen deze op tafels beschikbaar worden gesteld, zodat deelnemers de versnapering zelf moeten pakken. Hierdoor kan er altijd een afstand van meer dan 1,5m worden gehanteerd tussen de deelnemers en de vrijwilligers ter plekke.
 8. Deelnemers moeten zelf een pen meenemen. Bij de controleposten krijgen zij een letter of een cijfer te horen die zij zelf moeten opschrijven in het controlevakje op de startkaart. Hierdoor kan er altijd een afstand van meer dan 1,5m worden gehanteerd tussen de deelnemers en de vrijwilligers ter plekke.
 9. Deelnemers die ter plekke verschijnen zonder zich van te voren te hebben ingeschreven, worden naar een aparte gebied gedirigeerd waar een wachtrij met anderhalvemetermarkering wordt ingericht. Daar kunnen ze alsnog inschrijven, betalen en meteen vertrekken. Iedere deelnemer krijgt een eigen pen waarmee hij zich inschrijft en die hij meeneemt om onderweg bij de controlepost het controlevakje op zijn startkaart te kunnen vullen.
 10. Twee dagen voor aanvang van de Avondvierdaagse krijgen de deelnemers een email met daarin een beschrijving van de coronamaatregelen die in acht moeten worden genomen en de mogelijkheid zich af te melden, inclusief restitutie van deelnamegeld, indien ze besmet zijn met Corona of de ziekteverschijnselen hebben.
 11. Alle vrijwilligers dienen vooraf een gezondheidsverklaring in te vullen. Indien het toch nodig is taken uit te voeren waarbij de 1,5 m afstand niet kan worden gegarandeerd, dan dient de vrijwilliger gevaccineerd tegen, getest op of genezen van Covid-19 te zijn (3G-principe).


Eenrichting aankomst en vertrek startterrein

Looprichting detail startterrein

Looprichting toiletten en EHBO